Puad Zakarshi Umno ‘tergila-gila’ dengan Bersatu, kata kepimpinan parti negeri

Kepimpinan negeri Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Johor mahu ketua Umno Datuk Mohd Puad Zakarshi menghentikan kritikan berterusannya terhadap parti mereka dan sebaliknya menumpukan kepada tanggungjawabnya sebagai Speaker DUN dan ADUN Rengit.

Ketua Bersatu Johor Datuk Dr Sahruddin Jamal berkata sudah tiba masanya untuk Mohd Puad menumpukan perhatian kepada tanggungjawabnya dan mengelak daripada mencari perhatian dengan mempamerkan “kegilaan tidak sihat” dengan Bersatu.

Beliau berkata, pemimpin Umno yang berpengalaman itu sebaliknya perlu menghormati amanah yang diberikan rakyat khususnya sebagai ADUN selain menjunjung jawatan Speaker DUN Johor.

“Saya terkejut dengan sikap dan pendekatan Mohd Puad terhadap perkara ini.

“Walaupun bergelar Yang Berhormat, dan dilantik sebagai Speaker DUN Johor, beliau nampaknya mempunyai banyak masa terluang untuk menyerang Bersatu,” katanya dalam satu kenyataan yang dimuat naik di Facebooknya hari ini.

ADUN Bersatu Bukit Kepong itu menjawab kritikan berterusan Mohd Puad yang ditujukan kepada Bersatu dan ketuanya serta bekas perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Dr Sahruddin berkata selain menunjukkan beliau seorang yang meminati perhatian, Mohd Puad juga menunjukkan beliau lebih suka berkecimpung dalam politik daripada berkhidmat kepada rakyat atau menunaikan tanggungjawab sebagai Speaker DUN.

“Di saat rakyat sedang bergelut dengan kos sara hidup, beliau harus berhenti berkhayal dan kembali melaksanakan tanggungjawab utamanya,” katanya.

Minggu ini, Mohd Puad mendakwa Menteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu telah dicalonkan oleh Muhyiddin untuk jawatan timbalan perdana menteri.

Beliau juga baru-baru ini dipetik sebagai berkata Pendaftar Pertubuhan (RoS) setakat ini gagal meluluskan pindaan kepada perlembagaan Umno untuk membenarkan parti itu menangguhkan pemilihan partinya tidak lebih enam bulan selepas pilihan raya umum ke-15 (PRU15) telah diadakan.

Sebaran berita terkini hanya untuk anda! Sumber berita terhangat and masa kini di dalam dan luar negara! Ikutilah kami TheMalaysiaPost : www.themalaysiapost.com

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Malaysia Post

Sebaran berita terkini hanya untuk anda! Sumber berita terhangat and masa kini di dalam dan luar negara! Ikutilah kami TheMalaysiaPost : www.themalaysiapost.com